Välkommen till Dyggurs Klubbmästerskap

21 september 2019 på Himmelstalund

Hjärtligt välkomna till Dyggurs tävling på Himmelstalund. Vi alla funktionärer kommer att göra vårt bästa för att ni skall få två fina dagar. Denna populära tävling har nästan 60 anmälda ekipage så vi har en intensiv och rolig dag framför oss.

Under tävlingen kommer vi att använda Sportfengur, så för att följa tävlingarna och se resultat ladda ner appen LH Kappi (finns både för Apple och Android). I LH Kappi så ser du också alltid aktuella startlistor och tidsprogram.

De flesta anmälningarna finns i T8 och V5 seniorer så där kommer det att bli både A och B-final, i övriga grenar endast A-final (förutom T4). Vi har gemensamma grenar (senior och ungdom) i T3, V2 och F2.  där det är få anmälda blir det ingen final.
Uttagningarna rids i grupper om tre och tre i det varv ni har valt.

Incheckning vid infarten kommer att vara öppen mellan 07:30 och 10:00 på lördagen. Du skall checka in i god tid innan din klass inleds.

OBS! Ryttarlicens måste du lösa av SIF direkt via IndTA. Vi kan inte lösa ut några ryttarlicenser på plats så var ute i god tid med ditt köp så att du inte står utan på lördag. Har du inte giltig ryttarlicens med dig får du inte starta.

Preliminärt tidsprogram

Håll alltid koll på tider då de kan ändras. I appen LH Kappi kommer programmet att uppdateras om det förändras (tänk på att du måste uppdatera sidan i Kappi för att ändringar skall synas).

Tid

Gren

07:30-10:00

Incheckning

08:30

F2

09:15

T8U

Sladd

5 min

09:40

T8

Sladd

5 min

10:10

T3

10:35

T4

10:45

PP1

Sladd

5 min

11:30

V5U

12:00

V5

Sladd

5 min

12:45

V2

13:15

Lunch

14:00

T8

B-final

följt av

V5

B-final

följt av

P2

c:a 30 min

Prisutdelning klubbmästare

följt av

T8U

Final

följt av

T8

A-Final

följt av

T3

Final

följt av

V5

A-Final

följt av

V5U

Final

följt av

V2

Final

följt av

F2

Final

18:00

Slut

Beräkna c:a 20-25 min per final

 

Domare

Kia Holmquist, Barbro Eklund och Anna-Lena Berg.

Ryttarmöte

Klockan 08:15 vill vi kalla alla som vill till ett ryttarmöte, utanför cafeterian, där en ryttarrepresentant ska utses. Vid detta möte kommer också domarna att svara på alla era frågor angående ridvägar och andra regler.

Strykningar

Strykningar innan tävlingen görs via mail till tavling@dyggur.se.

Strykningar under tävlingen skall göras skriftligt i sekretariatet. Om du mot all förmodan vill stryka dig måste det ske så snart ni kan av respekt för dina tävlingskamrater som väntar på att bli uppflyttade.

Övrig information

Dyggur islandshästförening finns på www.dyggur.se, Facebook och Instagram. Gå in och gilla och ta del av bilder och dagsfärsk information från tävlingar och aktiviteter. Vi kommer att använda Sportfengur under tävlingen så för att följa tävlingarna live och resultat ladda ner LH Kappi appen. I LH Kappi så ser du också alltid aktuella startlistor och tidsprogram.

Totalt har vi ca 60 ekipage anmälda och vi ser fram mot en trevlig dag med många fina prestationer. Som du säkert förstår, så är det mycket viktigt att hålla tider. Och inte minst att vara på plats vid banan (i collecting ring), då det är din tur att rida så att vi slipper förseningar.

Preliminära startlistor kan du se om du laddar ner LH Kappi. Inga startlistor eller program kommer att finnas på plats för utdelning, utan du får själv använda LH Kappi. Tänk på att göra refresh så att ändringar blir synliga i program och startlistor.

Glöm inte hästen, ryttarlicensen, hästpass, giltigt vaccinationsintyg (inkl grundvaccination) och ryttarförsäkran. Läs också information angående vaccinationer på SIFs hemsida. Uppställning av transporter och hagar får göras på området till höger om passbanan och minst 10 m från banan. Tänk på att vi blir många när du parkerar och bygger din hage. Det är inte tillåtet med parkering med hästtransporter på racketstadions parkering.

Självklart finns även en välfylld cafeteria på området. I cafeterian kan nu köpa en miljövänlig återanvändningsbar kaffemugg för 60:- inkl kaffe. Sedan kan du fylla på för en tia.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning: Avfart E4 Norrköping S, därefter skyltning Sportområde Himmelstalund S. Från Kalmar (E22) följ skyltning mot E4, därefter mot Sportområde Himmelstalund S. Från Örebro (51) och Katrineholm (55) tag E4 söderut sen enligt ovan.

 

Väl mött på Himmelstalund

 

 

Dyggurs tävlingskommitté

Mail: tavling@dyggur.se