Välkommen till Dyggurs Gæðingakeppni med SM-kval

3-4 augusti 2019 på Himmelstalund

Hjärtligt välkomna till Dyggurs tävling på Himmelstalund. Vi alla funktionärer kommer att göra vårt bästa för att ni skall få två fina dagar. Denna populära tävling blev helt full med ca 90 startande ekipage så vi har två intensiva och roliga dagar framför oss.

Under tävlingen blir det premiär för oss i Dyggur att använda Sportfengur, så för att följa tävlingarna och se resultat ladda ner appen LH Kappi (finns både för Apple och Android). I LH Kappi så ser du också alltid aktuella startlistor och tidsprogram.

De flesta anmälningarna finns i GDB så där kommer det att bli både A och B-final, i övriga GK-grenar endast A-final och i GDY A där det är få anmälda blir det ingen final.
Uttagningarna rids en och en. Finalerna startar alltid i vänster varv, likaså alla moment i finalerna.

Se till att vara uppdaterade på Gæðingakeppnireglerna som du hittar på SIFs hemsida: http://www.icelandichorse.se/tavling/Gaedingakeppni/.

Incheckning vid infarten kommer att vara öppen mellan 07:30 och 12:00 på lördagen. Efter kl 12.00 på lördag och incheckning söndag sker vid sekretariatet av tävlingsledare Ingemar. Du skall checka in minst 1 timma innan du startar.

OBS! Ryttarlicens måste du lösa av SIF direkt via IndTA. Vi kan inte lösa ut några ryttarlicenser på plats så var ute i god tid med ditt köp så att du inte står utan på lördag. Har du inte giltig ryttarlicens med dig får du inte starta.

Preliminärt tidsprogram (håll alltid koll på tider då de kan ändras i LH Kappi kommer programmet att uppdateras om det förändras)

Lördag 3 augusti

Tid

Gren

07:30-12:00

12:00 >

Incheckning

 Incheckning vid sekretariatet

09:00

GDY B

9 starter

09:50

GDY A

4 starter

10.15

SLADDPAUS

10 min

10.25

GDA

Startnr 1-8

Följt av

SLADDPAUS

10 min

Följt av

GDA

Startnr 9-16

13:00

Lunch

SLADDPAUS

13.45

GDB

Startnr 1-10

Följt av

SLADDPAUS

10 min

Följt av

GDB

Startnr 11-20

Följt av

SLADDPAUS

10 min

Följt av

GDB

Startnr 21-31

Ca 17:00

SLUT

 

Söndag 4 augusti

Tid

Gren

 

08:00

Incheckning

Sekretariatet

09:00

GDT

11 starter

10.30

SLADDPAUS

10 min

10:40

GDK

6 starter

11:25

SLADDPAUS

10 min

11:35

GDB

B-final

12:20

Lunch

SLADDPAUS

13.00

GDY B

A-final (ca 45 min)

Följt av

SLADDPAUS

10 min

Följt av

GDA

A-final (ca 45 min)

Följt av

SLADDPAUS

10 min

Följt av

GDT

A-final (ca 45 min)

Följt av

SLADDPAUS

10 min

Följt av

GDK

A-final (ca 45 min)

Följt av

SLADDPAUS

10 min

Följt av

GDB

A-final (ca 45 min)

Ca 17.20

SLUT

 

 

 

 

 

Räkna med c:a 6-8 minuter per ekipage, beroende på gren, så vet du ungefär när du skall starta. För finalerna så räkna med 40-45 min. A-flokk och GDK lite längre.

Domare

Nina Bergholtz, Caroline Oddsson och Toti Arnarsson

Ryttarmöte

Klockan 08:30 vill vi kalla alla som vill till ett ryttarmöte, utanför cafeterian, där en ryttarrepresentant ska utses. Vid detta möte kommer också domarna att svara på alla era frågor angående ridvägar och andra regler.

Strykningar

Strykningar innan tävlingen görs via mail till tavling@dyggur.se.

Strykningar under tävlingen skall göras skriftligt i sekretariatet. Om du mot all förmodan vill stryka dig måste det ske så snart ni kan av respekt för dina tävlingskamrater som väntar på att bli uppflyttade.

Övrig information

Dyggur islandshästförening finns på www.dyggur.se, Facebook och Instagram. Gå in och gilla och ta del av bilder och dagsfärsk information från tävlingar och aktiviteter. Vi kommer att använda Sportfengur under tävlingen så för att följa tävlingarna live och resultat ladda ner LH Kappi appen. I LH Kappi så ser du också alltid aktuella startlistor och tidsprogram.

Totalt har vi ca 90 ekipage anmälda och vi ser fram mot en trevlig helg med många fina prestationer. Som du säkert förstår, så är det mycket viktigt att hålla tider. Och inte minst att vara på plats vid banan (i collecting ring), då det är din tur att rida så att vi slipper förseningar.

Preliminära startlistor kan du se om du laddar ner LH Kappi. Vi kommer också att lägga ut preliminära startlistor på Dyggurs hemsida några dagar innan tävlingen. Inga startlistor eller program kommer att finnas på plats för utdelning, utan du får själv använda LH Kappi.

Glöm inte hästen, ryttarlicensen, hästpass, giltigt vaccinationsintyg (inkl grundvaccination) och ryttarförsäkran. Läs också information angående vaccinationer på SIFs hemsida. Uppställning av transporter och hagar får göras på området till höger om passbanan och minst 10 m från banan. Tänk på att vi blir många när du parkerar och bygger din hage. Det är inte tillåtet med parkering med hästtransporter på racketstadions parkering.

Självklart finns även en välfylld cafeteria på området.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning: Avfart E4 Norrköping S, därefter skyltning Sportområde Himmelstalund S. Från Kalmar (E22) följ skyltning mot E4, därefter mot Sportområde Himmelstalund S. Från Örebro (51) och Katrineholm (55) tag E4 söderut sen enligt ovan.

 

Väl mött på Himmelstalund

 

 

Ingemar Tapper, tävlingsledare 0730-825003

Mail: tavling@dyggur.se